Udstyr


Klik på billedet for stor størrelse


Jeg har fået en masse e-mails, mens jeg har været undervejs 1000 tak , og skal for god ordens skyld oplyse , at alle sammen er modtaget på min pc derhjemme, så de er først læst efter hjemkomsten. Der har været mange spørgsmål omkring mit udstyr, så derfor vil jeg lige fortælle lidt om det.

Cyklen, en trekking, som er en mellemting af en racer og en mountainbike, med 27 udvendige gear (alle er blevet brugt flittigt ). Et godt bredt styr med "horn" og triathlon-bøjler (det er godt med mange forskellige muligheder , at fatte styret på). Dækkene jeg har brugt er kevlardæk af bedste kvalitet, med ikke særlig meget mønster (jeg har kun haft en punktering undervejs, og det var på et tidspunkt hvor jeg i et par dage havde overvejet at skifte bagdækket, da det var temmelig slidt, så det var jo min egen skyld. Teltet - et ganske almindeligt 2-mandstelt med indertelt og vandtæt ydertelt. En thule polar-sovepose, som er godkendt til 13 graders frost, så med et par sokker og et sæt ski-undertøj, kan man sagtens holde varmen.
Når man så skal ud af posen - af med det varme undertøj og i cykeltøjet og der kun er 2 - 4 grader varme i teltet , kan man godt nå at blive lidt kold.
Jeg har ligget på en letvægts-luftmadres, som ikke vejer meget og fylder mindre end et liggeunderlag .
Alt mit tøj var pakket i plastposer, sådan at jeg altid havde tørt rent tøj . Jeg havde pakket poser, som hver indeholdt 1 par sokker - underbukser og en t-shirt, og da det oftest skiftes samtidigt, var det kun en pose jeg skulle have fat i. Alt rent tøj var i hvide poser og snavstøj var i blå poser. Derudover havde jeg varmt og vindtæt cykeltøj og så selvfølgelig regntøj.

Det meste af turen blev kørt i et par varme vinterstøvler og ellers i kondisko. Telefonen - en Sony/ericsson P 800 med indbygget digital camera som kan sende/modtage e-mail - standby-tid på ca. 400timer og taletid på ca. 13 timer - koster ca. kr. 5000,-

Da jeg har slidgigt i knæene spiser jeg dagligt fiskeolie-kapsler, under turen indtog jeg dobbeltportion, så jeg fik lidt mere smørrelse til ledene. Nogle gange kunne der godt være lidt uro i knæene (særlig om natten), så blev jeg nød til at indtage et par kodimagnyler, for at kunne sove bedre . Derudover havde jeg en lille flaske Aloe Vera - first - en desinficerende væske, som er supergod mod smårifter, insektstik og ikke mindst solbrændte ører. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig pr. mail.