Island 2004

Turen "Island 2004".

 

Lige efter hjemkomsten fra Nordkapp ,begyndte planlægningen af den næste tur og da jeg altid har ønsket mig at komme til Island lå det hurtigt fast, at turen 2004 skulle gå til "sagaøen".

En dag jeg sad foran computeren og så på kort over Island, kom min søn og spurgte om han måtte komme med. Lasse er 13 år, har altid dyrket meget sport og ligesom sin far elsker han at udfordre sig selv, så efter få overvejelser var svaret "ja".

 

Efter vinteren, hvor jeg mest har trænet i motionscenter og lasse har spillet håndbold, skulle vi så igang med cykeltræningen på landevejene, men først skulle Lasse ha` en god ,solid og stærk cykel og glæden var stor, da han i marts måned havde sparet penge sammen og vi kunne ta` på indkøb .

 

Selve turen til Island starter d.20 juni ,hvor vi flyver fra København og lander i Keflavik omkring middagstid, så inden vi får vores bagage og får samlet vores cykler er det meste af eftermiddagen sikkert også gået, så den første etape bliver ganske kort .

 

Vi har planlagt en tur rundt om Island på ca. 1850 km ,så etaperne bliver i gennemsnit 130 km om dagen inden vi d. 5.  juli igen flyver hjem. Undervejs, hvis tiden tillader det,  er der forskellige udflugtsmål vi gerne vil nå, blandt andet hvalsafari og udflugt på gletsjeren Vatnajokull,  på snescooter .

Undervejs kommer vi også forbi gullfoss, som er det mest berømte vandfald på Island. Efter planen bliver den sidste dag tilbragt ved varmvandssøen "Den blå lagune" så skulle vi gerne være pæne og rene til hjemrejsen.

Under hele turen overnatter vi i telt enten på campingplads eller ude i naturen. Der er mange som spørger om en knægt på 13 år kan klare sådan en tur, det er jeg overhoved ikke i tvivl om, at Lasse sagtens kan klare, med den indsats han yder på vores ture, bliver det ikke noget problem . Lasse er utrolig sej .