Nordkapp - Gibraltar 2006

 

  Så er alt efterhånden planlagt til sommerens udfordring. Flybilletterne er bestilt og jeg flyver hjemmefra søndag d. 11 juni, og starter cykelturen fra Nordkapp søndag aften eller mandag morgen, alt afhængig af hvornår jeg kan komme med bus fra Alta til Nordkapp. 

 

  For at kunne forberede mig 100 % til turen, og stadig have et familieliv, har jeg valgt at tage fri fra arbejde i Maj og Juni måned, så kan jeg træne det nødvendige, og stadig have tid til de hjemlige pligter.(Kun fordi jeg har super gode kollegaer, som har flyttet ferie og fridage, kunne det lade sig gøre at få fri i 2 måneder)

 

 I maj måned har jeg, for at få lidt "bakketræning", planlagt en træningstur på ca. 1000 km i de Norske Fjelde, fra Kristiansand til Bergen, over Oslo og tilbage tilbage til Kristiansand. Jeg vil selvfølgelig skrive lidt om turen, på min hjemmeside, når den tid kommer.      

 

 

                 

 

Nordkapp - Gibraltar

5624 km

 

Med et gennemsnit på ca 320 km om dagen, kan turen gennemføres på ca 17 døgn, så det er mit mål. Flybilletten hjem er bestilt til søndag d. 2 juli, så der skulle gerne være tid til at slappe af i et par dage i det sydspanske, inden turen går hjemad, til 14 dages ferie sammen med familien.

 

 

Istedet for at køre efter kort, har jeg købt en GPS MAP 60CX. Med bilkit og 2stk micro transflash kort på 512 mb, kan den guide mig hele vejen fra Nordkapp - Gibraltar .

 

Ikke alt gik efter planen, mit gennemsnit blev kun 261 km om dagen (modvind det meste af turen). Jeg måtte derfor bruge 21 dage 8 timer 30 minutter på at gennemføre turen, og jeg måtte også ændre min flybillet til tirsdag d.4 juli.

Men derudover var alt andet supergodt, næsten ingen regn, masser af sol og varme, og bedst af alt, cyklen var i topform, ingen problemer, kun løse tandhjul som hurtigt blev strammet igen. 5624 km uden punkteringer, det har jeg aldrig hørt at nogen andre har kunne klare, så derfor store roser og anbefalinger til MARIBO CYKLER, som har valgt dækkene jeg brugte (SCHWALBE MARATHON 28mm).