Dagbog

Dagbog

0.dag d. 5. juni

Jeg landede planmæssigt i Alta lufthavn og opdagede at der ingen bus gik til Nordkapp. Det var noget med at den busplan jeg har, er afgangen fra Alta by og ikke fra lufthavnen. Nå men jeg var jo taget af sted for at cykle - så jeg måtte cykle de 240 km til Nordkapp og der er jeg altså nu. Da jeg havde kørt ca. 100 km gik der en svejsning nede ved kranken og cyklen var ubrugelig, men heldigvis er Nordmænd nogle flinke mennesker, så på en tankstation fik fat i en mekaniker der kunne svejse i aluminium, så nu kan cyklen igen - det var godt nok tidligt men problemer og så inden turen rigtig var gået i gang. Men nu er jeg klar - jeg står her på Nordkapp og kigger mod sydvest - Gibraltar. Jeg starter her kl. 20.00 og regner med at tilbagelægge ca. 100 km inden jeg jeg hopper i posen - vækkeuret er allerede sat til kl. 3.45.

 

1.dag d. 6. juni

Nedtur.... cyklen er igen gået i stykker - jeg nåede ikke længere end til Alta, så gik der endnu en svejsning på stellet - det må være noget metaltræthed, for cyklen er ellers blevet grundig afprøvet i hele træningsforløbet. Trods problemer kørte jeg i dag 240 km ( 100 km for lidt ) oven i købet mister jeg næsten et døgn, for jeg kan først få den repareret i morgen. Jeg lavet en aftale med en mekanikker, der vil svejse den, men han første lave den når den er skilt ad - han er bange for at ødelægge kuglelejet i kranken. Men jeg har valgt at se positiv på det hele - det er bare en udfordring mere og så får jeg lidt ekstra hvile. :-(

Efter at jeg havde skrevet det sidste, mødte jeg en ung mand, som åbentbart havde besluttet at hen ville hjælpe mig - han fik fat i direktøren fra maskinværkstedet og ejeren fra cykelforretningen og tilsammen fik de lavet min cykel, sådan at jeg kunne køre ekstra 60 km inden jeg gik til ro. Mange tak for hjælpen :-) Så nu håber jeg at det holder...

 

2. dag d. 7. juni

Nu.. begynder det at ligne noget - jeg får lagt nogle km bag mig. Vejret og vejene er dog ikke med mig - i morges var det frost og de sneede hele formiddagen. Efter middag klarede det op - men så kom der en kraftig modvind. Vejene er ret dårlige - revner og huller hele tiden - det gik ud over mit bagdæk, som sprang. Jeg fik hurtig labbet og skiftet om på dækkene, så jeg nu har det dårlige foran med noget gaffatape omkring indtil jeg i morgen kan købe et nyt dæk. Jeg har i dag kørt 260 km og det er meget fint i det vejr/terræn. Det er svært med tøjvalg - når jeg cykler opad sveder jeg som et sv.. og når jeg kører nedad fryser jeg. Jeg ligger nu 40 km syd for en by ved navn "Karesuando" ( Sverige) i et lille skur - så kan jeg få tørret mit telt m.m. Mit stel ser foreløbig ud til at holde. Nu regner jeg med at få ca. 5 timers søvn og så afsted igen.  

 

3. dag d. 8. juni 

I dag blæste det igen ret meget og jeg havde modvind hele dagen og terrænet er stadig noget kuperet, det er årsagen til at jeg kun har tilbagelagt 251 km og det er jeg ikke helt tilfreds med. Jeg dog ikke haft problemer med cyklen i dag, svejsningerne holder foreløbig og jeg har fået fat i et nyt dæk. Dagen startede med høj flot solskinsvejr, men sidst på dagen begyndte det at regne. Det gør ikke noget det regner, bare det er tørvejr når jeg står op og når jeg skal i posen. Nu kan jeg godt bruge lidt held - både med cyklen og vejret. Jeg ved at der i Danmark bliver arbejdet på at skaffe reservedele til min cykel - måske endda et nyt stel fra Nürnberg i Tyskland - men det skal gå hurtigt da jeg regner med at krydse Lolland mandag eller tirsdag.

 

4. dag d. 9. juni 

 

Så skete det værst tænkelige - materiellet kunne ikke holde. Cyklen er lige ved at knække sammen under mig. De svejsninger der er lavet se ud til at holde, men rundt om dem er stellet så blødt at cyklen vrider så meget at tandhjul og kæde skraber på forskellige steder. Det ville farligt at fortsætte - skulle stellet knække på en nedkørsel, så tør jeg slet ikke tænke på hvad der kan ske.... JEG ER NØD TIL AT STOPPE HER.  Det er ufattelig ærgerligt, jeg er min livs form og så kan cyklen ikke. Jeg lister nu ind til byen "Arvidsjaur" for at finde transport hjem.

 

Jeg vil hermed gerne takke alle, som har fuldt mig.  NICKY