Inden afgang

Inden afgang

 

Min cykel spændt op i turbotræneren.

 

 

Siden efteråret har jeg kørt 4-500 km om ugen i turbotræneren,efter nytår øger jeg træningen, så jeg kører op til 700 km om ugen.

 

 

Da jeg har det rigtig godt med at udfordre mig selv, tænkte jeg en dag, at der måtte være en Guinness Rekord i cykling på turbotræner, det skulle undersøges.

Jeg fandt ud af, at der i marts 2004 er sat en rekord i 24 timers statisk cykling som lyder på 812,6 km.

 

Lørdag d. 19 februar havde jeg planlagt en lille test, for at kunne bedømme hvor jeg "står" 14 dage før mit rekordforsøg. Da jeg kom hjem fra arbejde skulle depoterne lige fyldes godt op, og dagens avis læses. Da klokken var 14.00 satte jeg mig på cyklen, og målet var, inden for de næste 12 timer at sidde på cyklen 10 timer, de resterende 2 timer skulle bruges på flere korte pauser, og en enkelt længere hvor aftensmaden skulle indtages. Da klokken var 02.00 natten til søndag, og dagens test var færdig, havde jeg, siddet på cyklen 10 t 13 min 20sec


kørt              480 km

gennemsnit   47 km/t

 

Så alt ialt var resultatet fornuftigt, og troen på en ny Guinness Rekord er blevet styrket.

 

 

 

Guinness Rekordforsøg.

 

 

Kl. 12.00 gik starten, Kim Hansen fra Sakskøbing Avis, var kommet for at filme rekordforsøget på video, og elever fra Maribo Gymnasium sad klar til at skrive dagbog.

Det gik godt fra starten, udgangstempoet var højt, og efter 6 timer havde jeg kørt 277,4 km, med et snit på ca. 47 km/t. Jeg var af cyklen ca. en gang i timen, lige for at strække benene og for at gå på toilettet.  Kl 00.00 havde jeg kørt 500 km med et snit på 46 km/t, så det så yderst fornuftigt ud.

Benene og bagdelen var dog efterhånden lidt ømme, så da klokkon var 02.00 besluttede jeg at holde en time pause. Først gik jeg i bad, fik tørt og rent tøj på, derefter blundede jeg ca. 40 minutter, samtidig med at jeg fik massage. KL 0300 var jeg så på cyklen igen, og det gik fornuftigt derudad igen, men ud på de sene nattetimer var jeg efterhånden noget træt, og havde stor lyst til at sove, men det var der jo ikke tid til, så jeg måtte kæmpe videre. Men så stod solen op, og med udsigt ud over den flotteste natur omkring Maribo søerne, fik jeg fornyet energi.

Kl 10.01 havde jeg kørt 812,6 km og slog dermed den gamle rekord. De sidste 2 timer kørte jeg stille og roligt, med et snit på 38-40 km/t. Kl 12.00 kørte jeg over "målstregen" og blev modtaget af Mia med blomster og champagne. Der var på det tidspunkt en masse mennesker i roklubben, så den nye Guinness Rekord  på 882,1 km blev fejret på behørlig vis.

Efter det stille og rolige tempo de sidste 2 timer, var benene ikke så medtaget som frygtet, jeg kunne da gå rundt og snakke med gæsterne. Derimod var bagdelen meget øm, jeg havde da også hudafskrabninger bagpå og i skridtet, men hvad betyder det, når alt andet var gået over forventning.

I løbet af døgnet havde jeg siddet på cyklen

19.59.19 timer

kørt 882,1 km

snit 44,1 km/t

 

 

 

 

 

Så nærmer tiden sig, hvor jeg skal prøve kræfter med min hidtil største udfordring, i skrivende stund er der 5 dage til afgang. Bustiderne fra Alta til Nordkapp er blevet ændret, så de også kører om lørdagen, så hvis jeg er heldig når jeg bussen en halv time efter at flyet er landet i Alta, men starttidspunktet på turen er stadig søndag aften.  De sidste 3 måneder har jeg cyklet et utal af kilometer, op til 682 km om ugen, lige fra de korte sprinterdistancer på 50 km, op til dagsmarcher på 340 km.  Formen er virkelig i top og "kampvægten" er nede på 78 kg, så jeg er 100% klar og trimmet til denne udfordring. Hvis bare materialet holder og jeg kan undgå skader, så tror jeg på en ny Guinness Rekord. Mit mål er at gennemføre turen på under 17 døgn, og med et gennemsnit på ca 320 km om dagen kan det lade sig gøre.

 

Guinness World Record vil gerne have at jeg slutter mit rekordforsøg i Tarifa, den sydligste by i Spanien, Ca 45 km fra Gibraltar, så det vil jeg gøre, men det er helt klart Erik Straarups rekord jeg kører for at slå, så må Tarifa komme i anden række.