Nordkapp 2003

Tur / retur 5006 km på 29 dage
En sensommerdag, jeg cyklede hjem fra arbejde, fik jeg pludselig en skør tanke, en cykeltur til Nordkapp, det kunne være vildt - en kæmpe udfordring - hel for mig selv. Det tog mig kun få dage, hvor tankerne om Nordkapp slet ikke kunne slippe mig, før jeg var overbevist, den tur skulle gennemføres.

Siden da har jeg brugt et utal af timer på planlægning, først og fremmest skulle jeg bruge 5 uger fri fra arbejde og det kunne lade sig gøre i maj måned, fra uge 19 til og med uge 23 - så lå det fast!. Så håber jeg bare, at der ikke ligger for meget sne nord for polarcirklen.

Efter nytår begyndte træningen så for alvor, 5 dage om ugen i motionscenter med masser af styrketræning og endnu mere konditionstræning, så på nuværende er formen i top.

I uge 10 kom min nyindkøbte cykel, så blev landevejene for alvor inspiceret. Planen er, store omveje til og fra arbejde (50 - 80 km dagligt). I weekenderne blev turene op til ca. 200 km pr. dag ( bagdelen skal vænnes til sadlen ), derudover fortsætter træningen i motionscentret. Møblerne derhjemme blev slidt meget her i den sidste tid.

Min oppakning kom til at veje 26 kg eks. proviant.

Selve turen startede lørdag d. 3. maj, fra Sakskøbing til København, hvorfra jeg sejlede til Oslo, derfra op igennem Norge til Nordkapp. Hjemturen køres igennem Finland og den østlige del af Sverige, til Sakskøbing via Helsingborg - Helsingør. Overnatninger undervejs, bliver i telt, ude i naturen. Dog vil jeg kunne finde på, når jeg ikke længere kan holde hørmen ud, at søge ind på en campingplads, for at få et ordentligt bad.